pátek 21. července 2017

V Camargue

Camargue je rozsáhlá oblast mezi dvěma rameny řeky Rhony a Středozemním mořem. Od 19. století je považována za regionální přírodní park a od roku 1977 pak za biosférickou rezervaci UNESCO.

V krajině převládají jezera, mokřady. V této oblasti jsou ve volné přírodě chováni býci a proslulí bílí koně z Camargue. Zastavujeme v ornitologickém parku Pont de Gau, tady nás vystupuje pět. Ostatní pokračují dál autobusem do přímořského letoviska Les Stes - Maries de - La - Mer. My tam dorazíme o dvě hodiny později.


Ještě taková malá vsuvka - pocitovka :-)
Když jsme projížděli touhle velkou přírodní rezervací, vůbec mi nepřišlo, že jsme ve Francii.
Připadalo mi to, jako bych byla ve Španělsku nebo v Mexiku, je to samozřejmě blbost, protože z žádné z těchto zemí, jsem nikdy nebyla. Ale ta krajina, býci volně ve stádech, tu a tam krémoví koně v křoví. Kruhové objezdy s býky, nebo býčími rohy. Volná krajina a v ní ranče s ohradami, na vratech opět přibyté býčí rohy - prý nesou tady štěstí. A tenhle můj pocit, jako že jsem ve Španělsku a nebo v Mexiku ještě více umocnil můj příjezd do St. Maries de La Mer.


V ornitologickém parku po pěšinkách, cestičkách, lávkách - relax, klid, krása.






















2 komentáře:

  1. jÉÉJE, to by se mi líbilo, tam bych si kreslila a fotila dva týdny a pak by se vidělo. (Ale potřebovala bych zásobovače.)

    OdpovědětVymazat
  2. :-)
    já bych tady taky vydržela celý den. U vchodu je obchůdek s pitím a jíádlem, zásobování by bylo. :-)

    OdpovědětVymazat