středa 14. září 2016

Na trajektu

Sedím střídavě na lavici i na zemi, chodím, chvíli fotím, ležím.....lidé ze zájezdu se pozvolna seznamují.
Dává se se mnou do řeči dvojička mladších manželů z Chrudimi, dělám jim společnou fotku a jdeme na pivo.

Plavba utekla jako voda, podle pokynů jdeme do podpalubí ke svému autobusu.
Trošku tlačenice a chaos na schodech.
Dole se nedá dýchat, kolony aut a autobusů, řvoucí alarmy aut, proplétající se davy lidí stejně jako já ke svým autům a autobusům.

Vůbec netuším, v které části je náš autobus.
Trajekt už brzdí, malinko panikařím.....
A´ támhle vidím oranžovou kšiltovku pána z našeho zájezdu a hlouček našich lidí.
Uff.

Kolona se pohnula, vyjíždíme z přístavu v městečku Vis a odtud je to 15 minut na naše ubytování.






   Chrudimáci, ale Monča mi utekla z lavice, prý ať mám pěkné pozadí :-)
















                                                                                                                                         Chorvatsko, Vis.

25 komentářů:

  1. :-) a heleme se, další psí uši na trajektu!
    zdravím :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Vis a vis.

    Ležící pán s kokrem je dobrej. A samozřejmě mě zaujala etiketa Karlovačko; hezký slovo. Jak dlouhá ta plavba byla? vypadá to jako zvláštní čas a prostor - takovej povalečskej kemp.

    OdpovědětVymazat
  3. Mě zaujala ta šíře typů - to byly všechno tvoji spoluautobusoví?

    OdpovědětVymazat
  4. 4. O pivu bude ještě dál řeč :-)
    Plavba trvala 2,5 hodiny....takže to strašně rychle uteklo....díváš se na ostrovy, pevninu, pak na lidi, širé moře, slunce, tu a tam zahlídneš ve vlnách ocas tuńáka, jejich tu spousty - chorvati vědí, proč ho mají na mincích. :-)
    když jsem plula lodí kdysi z Itálie do Řecka trvalo to 30 hodin. Ale uteklo mi to rychle, byl to ještě větší trajekt než tenhle, měl víc palub, obchody, restaurace, na nejvyšší palubě bazén, kryté kajuty na přespání. Nespala jsem tehdy v kajutě, ale na palubě a pak na zpáteční cestě byla bouře, tak jen na zemi v nižší palubě na zemi.

    Mám to ráda, plavbu po širém moři.....nevadí mi ani houpání na malých lodích po moři, netrpím mořskou nemocí. je mi na moři dobře, vítr, sunce, houpání, rackové.....zažila jsem vloni na výletní malé lodi bouřku a déšt a blesky, lidé trošku panikařili, pomáhala jsem stahovat boční rolety, aby na lidi nestříkala voda z vln, vybírala nabranou vodu, dost se to mlelo....pomáhala jsem uklízet i nádobí, které lítalo po stolech....

    OdpovědětVymazat
  5. 6
    Byli.... ! :-(
    Původně to mělo být "byly typy...")

    OdpovědětVymazat
  6. 6. Ne Ru, autobusoví byli vesměs pár dvojic a single mého věku, pak jedno dítě - 10 let, pak starší lidi a pak opravdu i staří lidi. Takže na trajektu se volně pohybuješ, každý si sedne kam chce, je to pomíchané různě....tak různě partičky a jasně, jak chodíš koukáš na lidi, slyšíš cizí jazyky....prostě všichni možní lidé....takže na fotkách jsou autobusoví plus přimíchaní cizí tak po různu.....konkrétně na fotce s dvojící, která si čte - za nimi visí záchranný člun, není nikdo od nás z autobusu - jinak je to všechno právě směsice lidí.

    OdpovědětVymazat
  7. 7.
    Jo, to je zvláštní, já v autobusu a v některým autě, pokud neřídím, bleju, ale na lodi mi to houpání taky nevadilo.

    OdpovědětVymazat
  8. Líbilo by se mi cesrovat s tím pánem s kokršpanělem, s tou barevně pestrou dvojicí a s tím tetovaným dredovatým...
    No, Karlovačko podepřený českou plechovkou Kozlíka by asi taky šlo. :-)

    OdpovědětVymazat
  9. no pro mě absolutní jednička ten dredovatý... a ještě kdyby to byl kněz tak nemá chybu :-))

    OdpovědětVymazat
  10. 7. Pán s kokrem byl Slovinec, prostě projdeš kolem něj, slyšíš jak něco povídá psovi :-)Slovinců bylo na Visu hodně. Pestrá barevná dvojice nevím, byla jsem od nich dál, střídavě si četli a střídavě se objímali - asi četli oba něco dojemného :-) bylo lehký pořídit obě fotky. Pán dredovaný je Chrudimák Luboš a je to hrobník :-)) ne, uplně klasický kameník, ale pracuje v malé firmičce, která montuje náhrobky, už hotové. Zájezd dostali mladí od rodičů k jejich 30. nám :-)

    OdpovědětVymazat
  11. a kdo to teda byl? Když tedy Monča utekla z lavice, tak asi s ním nějak komunikovala... tedy já bych nevydržela nekomunikovat... zeptala bych se alespoň jak se mu jede :-))

    OdpovědětVymazat
  12. a další malé moje tajemství :-)
    dlouho jsem nefotila, na R. skoro vůbec - no prostě blok fotit známý lidi, no. Takže o to víc jsem si to na dovolené celkově to focení a lovení lidí užívala :-)

    OdpovědětVymazat
  13. jacíí mladí? ten dredovaný hrobník tam byl s přítelkyní či dokonce ženou? tak to asi kněz není :-)) ale hrobník taky dobrý, vzbuzuje to fantazie :-)

    OdpovědětVymazat
  14. 14. Monča je jeho žena. Já jsem pak s nimi pila to pivo u zábradlí. Prostě mi Monča jen utekla z lavice doleva - on se k ní otáčí. :-)

    OdpovědětVymazat
  15. 17. A Monča je někde na fotce?

    OdpovědětVymazat
  16. 17. no, pro mě mladí - je jim 30. :-)) ano, dredovaný není kněz :-)
    jsou oba dost komunikativní, pohodáři oba. :-)

    OdpovědětVymazat
  17. 18. Není. Nechtěla se fotit :-) ona je velká žena :-) větší a mohutnější než její manžel, no. A na Visu jsme se potkávali tak různě a spolu kecali, prostě to byla pohodová dovolená, kdo chtěl měl program - bud jaký byl od cestovky, nebo svůj. A tihle si to chtěli prostě užít po svém, no. A jsou oba echt pivaři :-)

    OdpovědětVymazat
  18. tá prvá fotka výbornááá!
    z ostatných sa mi najviac páči tá bišónková ;-)
    začínam mať pocit, že kameníci sú prevážne zaujímaví ľudkovia ;-)
    chlapík vyzerá prima, aj keď dredy sú teda dosť des vec, škoda, má krásne vlasy. to tetovanie si priniesol z Austrálie? ;-)

    OdpovědětVymazat
  19. 23. ty dredy neměl chemlonovité, splstěné a měl s sebou i háček - právě na upravu dredů :-) tetování neměl z Austrálie, ae z Čech, ale jsou to nějaké maorské znaky.:-)

    OdpovědětVymazat
  20. Barča 24: júúú, uhádla som, presne to ma včera napadlo: Austrália, Nový Zéland, maorské znaky ;-) tak potom to je pekný účes, ak nie je ako plsť.

    OdpovědětVymazat