pátek 3. května 2019

Velikonoční výlet


Na Velikonoční neděli jsme si se Saulem naplánovali výlet na kolech přes Lázně Bohdaneč do Kladrub nad Labem. (asi 50 km)
Pohodová cesta po rovince, luxusní počasí, kochali jsme se. Saul vymyslel trasu různě přes rybníky, občas jsme si zajeli jinudy, ale byla to pohoda, relax, nádhera.




Vedoucí zájezdu hlídá trasu a mapu a já se můžu kochat :-)


V Lázních Bohdaneč jsme si v lázeńské cukrárně dali dobré kafe a zákusek a šli obhlédnout areál.



Gočárův pavilon.


V parku.





Došla nám voda, místní fontánka je bez vody a navíc i tak není pitná, tak jdu hledat vodu do Gočárova pavilonu. A chvíli mi to trvalo, než jsem našla toalety a tam nabrala vodu. A cestou zpátky jsem se trochu zdržela, protože jsem si to tady malinko prohlížela. Mezitím mi volal Saul na mobil, kde jsem, ale to já vůbec netušila, protože telefon zůstal u Saula :-)





A pokračujeme dál v prohlížení areálu, je tu hezky.



Vůbec nevím, proč tu mají jen tak komín.


Loučíme se s lázněmi a pokračujeme na Kladruby. Opět pěkná krajina, rybníky, zastávky.








Jsme v Kladrubech a Saul odpadá :-)


Naštěstí hospoda je hned naproti hřebčínu. Tam Saul trochu ožil a po nějaké chvíli jsme si to tady zase trošku prohlédli. Nekoupili jsme si lístky na exkurzi, ale i pár koní jsme viděli. Tlačil nás čas na vlak.

Je to tady moc hezká krajina - vlastně jeden velký krajinný park. Ráda bych se sem někdy ještě vrátila a prohlédla a prolezla tu všechno. Je tu dost věcí k vidění za vstupné.


Hospoda



Tahle fotka je na drzovku, sem se může jen s průvodcem a za vstupné, ale vrata byla otevřená, tak jsme nakoukli.














Tlačí nás čas, ještě musíme jet 3 km na vlak a odtud do Pardubic a z Pardubic do Hradce. Nechtělo se nám odtud. Tak třeba zase někdy příště. Musí tu být krásně na podzim.

Do té doby si můžu číst na jejich webstránkách, mají je opravdu pěkné:

https://www.nhkladruby.cz/


Z cestování s kolem ve vlaku jsem byla na větvi. Není to jednoduchý :-)) Naštěstí mě Saul neučil věšet kolo na hák a rychlý přestup v Pardubicích také proběhl dobře. Uff.

Z nádraží jsme si zajeli do hospody Na Soutoku u Labe, na jedno Velikonoční zelené pivo.





A to jsme ještě netušili, že se tu koná Velikonoční zábava.  Takže došlo i na taneček a po půlnoci jsem dostala pomlázkou od místních. Neměla jsem pentli ani vajíčko, tak jsem darovala místo pentle můj starý už natržený šátek co mám jen na výlety na kolo. Nálada tu byla příjemná.
Domů jsme dorazili po 1 hod ráno :-)



6 komentářů:

  1. No slava,tak se me hodinove cekani na Barcino "skoceni" pro vodu vyplatilo a muzu aspon na fotkach videt Gocaruv pavilon zevnitr.:-)
    A ano, vylet se vydaril a tech 53km po labskych rovinkach v krasnem jarnim pocasi stalo za to.

    OdpovědětVymazat
  2. A to kolo na posledni fotce z hospody Na soutoku uz na te zdi neni.
    Ted tam visi muj Apache a ja jezdim na tom historickem, abych mel lepsi rozhled po krajine:-)

    OdpovědětVymazat
  3. 1. byla tam na popsaná celá historie lázní, jen jsem to lehce proběhla, nebyl čas 2. stejně mi nejde do hlavy jak na to kolo vylezli a jak na něm jeli třeba z kopce a do kopce....to muselo být umění a ještě dámy v dlouhých šatech a kloboučku a páni v obleku s cylindrem na hlavě a v té době jistě navíc nebyly asi silnice a silničky nic moc.

    OdpovědětVymazat
  4. 1. nejvíc mě trvalo najít tu vodu. nějaká paní řikala, že je někde v budově ještě fontánka, snažila jsem se ji najít a nic a pak jiný pán říkal, že fontánka tam určitě není, jen venkovní fontánky a nasměroval mě do obchodu a nebo, vodu vzít na toaletě, ale i ty toalety byly daleko a nebylo je uplně snadný najít.

    OdpovědětVymazat
  5. 3. tady mi vypadlo kus věty: byla tam na chodbě na panelech popsaná celá historie lázní....

    OdpovědětVymazat
  6. Tak to i my moc rádi vyjíždíme někam na Velikonoce, ale teď to prostě bylo takové smutnější no, ale co už člověk nadělá... Holt se příští rok to bude dělat tak, že se bude moct brát pomlázka jen s negativním antigenním testem a bude to všechno jistější :D

    OdpovědětVymazat