úterý 22. ledna 2019

Skadarské jezero

Z Virpazaru vyplouváme lodí meandry na Skadarské jezero.
Krajina, klid, koupání, oběd v malé restauraci.













Skadarské jezero je největší na Balkáně. 2/3 náleží Černé Hoře, 1/3 Albánii. Od roku 1983 je národním parkem. Je to největší ptačí rezervace v Evropě. Hnízdí tu 270 druhů ptáků a v jeho vodách žije asi 45 druhů ryb. Na jezeře je mnoho malých různých ostrůvků.



"Ptačí ostrov" Grmožur, bývalé turecké vězení.






Přistáváme, jdeme na oběd a odpoledne se koupeme.













Zpátky do Virpazaru jinou cestou.










8 komentářů:

  1. A viděli jste nějaký ptáky?

    OdpovědětVymazat
  2. ano, hejna ptáků jsme viděli, ale co to bylo za ptáky nevím. něco byly kačeny, něco vypadalo jako volavka, něco jako racek, něco jako husy v sítinách na ostrůvkách, a ryb bylo hodně ve vodě. mohli jsme se koupat i z lodě na volném jezeře, tam jich bylo hodně a když jsi nadrobila bagetu (malé občerstvení na lodi) do vody slétli se racci i připlaval houf malých rybek.

    OdpovědětVymazat
  3. Barčo, paráda. To byl poznávací zájezd? zuzi

    OdpovědětVymazat
  4. 3. řadu let jezdím s CK Redok - mají poznávací zájezdy, nebo pobytové s výlety - výletů mají hodně. Někdy se spí na jednom místě a vyjíždí se na výlety, jindy spíš dvě noci tady a další dvě noci jinde a tak podobně. Tady v Černé Hoře jsme jednu noc spali v Mostaru a další dny až do konce zájezdu v Petrovaci - takové příjemné menší letoviskou za Budvanskou riviérou. Vždycky v tom zájezdu je aspon jeden den oddech - volný den u moře, což je taky fajn. Navíc tahle cestovka uzce spolupracuje s CK Poznáním a c CK Mayerem - což jsou takový dvě solidní dlouholeté české poznávací kanceláře - různě si propůjčují a spojují zájezdy. A mají stejné ceny a propůjčují si i průvodce.

    OdpovědětVymazat
  5. Díky za vysvětlení, Barčo. Já jsem takhle kdysi absolvovala se sestřenicí ruské asijské státy - Kazachstán, Turkmenistán, Tádžikistán a myslím ještě něco. 2-3 týdny. Na to se nedá zapomenout. A navíc jsme tam byli v květnu a jako bonus jsme měli v Taškentu v noci průjezd vojenské bojové techniky a druhý den přehlídku!

    OdpovědětVymazat
  6. Páni, tak tahle na dlouho jsem ještě nikde nebyla :-)Ale říkám si, že třeba až budu mít za čtyři roky 50. tak něco většího k 50-nám. podniknu :-)
    To musela být jízda! a jezdím sama a vyhovuje mi to.

    OdpovědětVymazat
  7. ahoj Barčo, wellmi pekné fotografie!

    OdpovědětVymazat