sobota 13. května 2017

Druhý dech.





























Potštejn, Divoká Orlice, Litice, Liščí doly.... ticho, klid, les, voda....cestou necestou....balzám na duši.





7 komentářů:

  1. Tenhle výlet jsem měla naplánovaný a těšila se na něj, někdy od konce zimy a začátkem jara. Už to samotné plánování mi dělalo radost. Myslela jsem si, že na výlet pojedu v dubnu nějakou tu volnou sobotu za hezkého počasí. Volno nebylo a hezké počasí jsem trávila v práci.

    Takže nakonec jsem si myslela, že vyjedu na výlet v sobotu 20. května.
    Minulý týden nám v práci řekli, že odpadlo v úterý školení 16.5. tak jsem si říkala, že pojedu na výlet a začala se těšit ještě víc, jak se mi to blíží. a nakonec jsem to nevydržela a vyjela v pátek 12.5 před noční.

    Všední den, hezké počasí, nikde nikdo až na pár důchodců podél Divoké Orlice. Jedním slovem pro mě nádhera. Znovuzrození. Barvy, ticho, klid, cesta.....párkrát jsem zabloudila, zamotala a vracela se, bylo to i dobrodružný. Vyčistila si hlavu.

    Na Potštejně nahoře na hradě jsem se bohužel trefila do nějaké zvláštní přestávky, bylo zavřeno, čekala jsem tam asi půl hodiny - sama, nikde nikdo, zřejmě si obědovou přestávku prodloužili, protože tam nebyli žádní turisté. V Liticích zavřená vyhlášená hospoda pod hradem, otevírala až od 17. Vylezu na hrad a tam zastrčený lístek v pokladně - Přijdu hned. Tak jsem tam zase asi půl hodiny čekala a nikde nikdo. Nevadí, tak na Potštejn se podívám třeba někdy příště.

    OdpovědětVymazat
  2. Fotky č.4 a č.5 se stromy se mi hrozně líběj!

    OdpovědětVymazat
  3. 2. U té Orlice bylo moc hezky.....a ten les tam byl takový...hebký....

    OdpovědětVymazat
  4. ...výlet byl taková romantika mezi hrady .....jedna cesta z Potštejna do Litic udolím Orlice a z Litic do Potštejna jsem to vzala horem přes kopce vrchem.....tam bylo znát, že tam moc lidí nechodí.....cyklostezky vedou jinudy a část cesty vedlo přes lom, nad Liticemi, tam jsem se dost zamotala a ten lom je aktivní stále, jezdily tam nákladáky, tak ten jeden člověk z nákladáku mě pomohl navést na tu stezku a na značku........cestičky, stezičky....tam jsem dost ztrácela tu značku.......a musela se několikrát vracet.....celý ten okruh je asi 15 km, ale s odbočkami nahoru na hrady a se svým malým blouděním jsem toho našlapala určitě víc. :-) ale moc jsem si to užila.

    OdpovědětVymazat
  5. 4. to je pořádný výlet :-) to už bývám dost uchozená

    OdpovědětVymazat
  6. 5. přestože jsem zvyklá stále chodit pěšky a v práci se dost naběhám, tak nohy jsem cítila dost, přece jen z kopce do kopce. Z nádraží jsem jela rovnou do práce, tam si dala sprchu a silný kafe a kolem 2-3 hodiny jsem měla krizi, ale dobrý. a o víkendu jsem měla ještě noční, a teda ty svaly se rozležely, nohy cítím :-)

    a dnes, když nám odpadlo to školení, tak za chvíli vyrážím zase vlakem na malý, takový pohodový odpočinkový výlet. Začíná mi moje jaro :-)

    OdpovědětVymazat
  7. ahój, no krásne fotografie!
    a je z nich cítiť aj tu tvoju pohodu ;-)
    teda 20 km hore dole je wellmi slušný výkon! 8 - )

    OdpovědětVymazat