neděle 19. června 2016

Ibiškové dny

Před časem jsem si koupila ve slevě nový Ibišek, ten letitý růžový plnokvětý mi zašel.
Ibišky mám ráda.

Poupě vykvete, krása květu vydrží jeden den a uvadá....upadne....
Ten můj nový Ibišek má hodně poupat a nasazuje stále další a další.....kvete....
Nestíhám vidět a užít si  všechny jeho květy v plné kráse....přijdu domů a většinou pokaždé najdu aspoň jeden uvadlý upadlý květ.....

květy kvetou a padají, rozkvétají postupně další....
utíká to....i mě to všechno neskutečně utíká....

mám takové ibiškové dny. :-)













5 komentářů:

  1. Tak to je trefné - ibiškové dny!
    Třeba se to ujme.

    OdpovědětVymazat
  2. Víš, taky mám ibišky ráda a tak mi povídání o nich, připomnělo srpen 2002, kdy u nás byly velké povodně.. Kamarádka tenkrát bydlela na zdymadle, kde pracovala. Voda v Labi stoupala a oni museli opustit byt. Na okně měla dva velké ibišky, které ji nikdy nekvetly, ani neměly poupata. Pátý den po opuštění bytu, se do něj chtěla vrátit pro nějaké věci. Půjčily jsme si loďku a otevřeným chodbovým oknem v 1.poschodí jsme projeli ke dveřím bytu. Po pás ve vodě jsme dávaly drobnosti do loďky a pak jsme zůstaly v úžasu stát. Oba ibišky na okně byly obalené červenými květy a poupaty, bylo to jako zázrak, tak neskutečné, do dneška to mám před očima.

    OdpovědětVymazat
  3. 2
    Úžasná věc: Vyparávěním, dějem... Příběh Hrabalovský, vidím to jako film od Kachyni nebo lehké melodrama francouzské...

    OdpovědětVymazat
  4. 2. Krásný, silný příběh!

    Moje malé zastavení u ibišku se týká mých všedních běžných dní. V poslední době mám plné (ibiškové) intenzivní dny vším (po stránce té pozitivní, ale také tu a tam těžkými chvilkami) - v maličkostech, v práci, ve volném čase, v osobním životě. Tolik se toho děje, at už ve vnějším světě, nebo v mém vnitřním. Dny jako poupata, květy, jeden za druhým.....a tak vše intenzivní, že bych tu a tam ráda ten čas zpomalila na své vstřebání. Takže proto i ten můj příměr s ibiškem a jeho květy, kdy mám pocit, že si nedokážu tu plnost a intenzitu naplno zažít vnitřně do plna a následují dny a květy další. Ibišek a moje dny hodně vnímám jako určitou synchronicitu. :-)

    OdpovědětVymazat
  5. krásne....
    chápem, tiež mávam také pocity, že všetko beží príliš rýchlo....
    taký život v poklusu ;-)

    OdpovědětVymazat