pondělí 10. července 2017

Katedrála Sv. Trophime

Arles.







Přímo v katedrále se nesmělo fotit, jenže kdo by odolal? :-)





13 komentářů:

  1. Nádherný románský sloh... moc se mi líbí

    OdpovědětVymazat
  2. krásne.....na fotografovaní takýchto objektov ma vždy triafa z toho, že sa mi tam motenkajú ľudia. takže bežím alebo pred skupinkou, alebo zaostávam a strácam sa, alebo ma niekde zavrú - som nočná mora všetkých sprievodcov ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Průvodkyně nás zavedla do centra, měli jsme mapky, a bylo to tady jednoduché, šipky a vše relativně blízko. Dostali jsme tipy kam se podívat - kdo si zakoupil turistický pas do 4 objektů a taky jsme měli časy, kdy začínají představení v aréně a divadle a pak pevný čas na domluveném místě, kde jsme všichni společně odjížděli MHD na ubytování v Arles - asi 4 km od centra do průmyslové zony, kde potom přijel i náš autobus s kuframa a ubytovávali jsme se. Takže jsem se tu pohybovala sama a samozřejmě část lidí chodila s průvodkyní po městě a nebo si někdo šel jen do uliček, nebo na jídlo a na suvenýry. Takže tak.V podstatě to bylo na každém, jak ten čas tady stráví.

    OdpovědětVymazat
  4. Jinak na jiném místě jsem přišla pozdě k autobusu, jako poslední, omluvila jsem se všem .....prostě jsem se zdržela, nešlo odolat tomu místu. :-) Pak už jsem byla všude včas, ale jak říkám, bylo to náročný, nabitý, vedro, koleno, focení :-) a i místy můj špatný orientační smysl. Byla opravdu nutnost si rozmyslet co chce člověk vidět, šlo opravdu o to rozvrhnout si čas, což se mi také na jednom místě nepodařilo, neodhadla jsem to. dost často ty prohlídky na jiných místech probíhaly tak, že jsme byl jako zájezd rozdělený na několik skupinek, právě kdo chtěl kam jít - pevný byl pouze čas odjezdu z daného místa a místo, odkud vyjíždíme dál.

    OdpovědětVymazat
  5. 2. mě se lidé na obrázcích líbí, vytvářejí měřítko... a oživují prostor. :-) tedy někdy, někdy ne :-))

    OdpovědětVymazat
  6. 4. a kolik dní jste jeli? a kde a kolikrát jste spali

    OdpovědětVymazat
  7. Přidávám se k Ratce - fotek míst se slavnými stavbami je všude na netu plno, jasně, pro sebe na památku si je člověk cvakne taky. Ale když jsou na fotkách místní lidi, tváře, výrazy, gesta, přijde mi to daleko živější a zajímavější.

    OdpovědětVymazat
  8. 5. ano souhlas.
    6. čistý čas ve Francii 5 dní a spali jsme právě v tom hotýlku na předměstí Arles.

    OdpovědětVymazat
  9. 8. tedy výlety z jednoho místa do okolí a krátké přejezdy z místa na místo. za den i pět míst.

    OdpovědětVymazat
  10. s lidmi...jde o fotografickou zdatnost...tu nemám. ale myslím, že tady se mi to docela povedlo.
    jistě, chuml lidí s tablety, mobily, selftyčemi nalepených třeba u žluté kavárny u té černé menu cedule nic moc, přecházející lidi na ulici před kavárnou taky nic moc - tam to chce trpělivost, čas, vyčkat na okamžik. ten čas, v tomhle případě - velmi vzácná veličina.

    OdpovědětVymazat
  11. a hlavně tohle byl můj pořádný výcvik se zrcadlovkou :-)kompakt jsem neměla. i za cenu toho, že spousta fotek je špatně, aspon si to budu pamatovat a vidím kde co mám špatně, takže i hodně špatné fotky budou.

    OdpovědětVymazat
  12. Třetí fotka odspoda mi připomněla Bath v Anglii, protože tamní římské lázně se fotěj právě v takovým úhlu.

    OdpovědětVymazat
  13. fotografie miestnych ľudí sú zaujímavé, ale ja mám problém fotiť cudzích ľudí bez ich súhlasu. mne osobne by to teda dosť vadilo, keby ma niekto fotil bez môjho vedomia.

    OdpovědětVymazat